Auto Sun Shades - Silk Curtains Drapes.
welcome AUTO SUN SHADES !
RECTANGULAR SUN SHADE - RECTANGULAR SUN

Rectangular Sun Shade - Alumawood Shade Structures - Exterior Shutters Pictures.Rectangular Sun Shade

rectangular sun shade


  rectangular
 • having four right angles; "a rectangular figure twice as long as it is wide"

 • Denoting or shaped like a rectangle

 • Placed or having parts placed at right angles

 • In Euclidean plane geometry, a rectangle is any quadrilateral with four right angles. The term is occasionally used to refer to a non-square rectangle. A rectangle with vertices ABCD would be denoted as .

 • (of a solid) Having a base, section, or side shaped like a rectangle

 • orthogonal: having a set of mutually perpendicular axes; meeting at right angles; "wind and sea may displace the ship's center of gravity along three orthogonal axes"; "a rectangular Cartesian coordinate system"

  sun shade
 • A space sunshade or sunshield can be described as analogous to a parasol that s or otherwise reduces some of a star's rays, preventing them from hitting a planet and thereby reducing its insolation, which results in less heating of the planet.

 • (Sun-shades) can also refer to the sun-shading eyepiece-type, although the term is not exclusive to these. Also in use is the derivative abbreviation, shades.

 • A parasol, awning, or other device giving protection from the sunJardins del Teatre Grec
Jardins del Teatre Grec

Jardins del Teatre Grec
Aquests jardins, que van naixer com a roserar, son un dels espais verds que es van crear a la muntanya de Montjuic amb motiu de l'Exposicio Internacional de 1929. Una antiga pedrera va permetre construir-hi un amfiteatre, que cada estiu acull moltes de les representacions del Festival Grec de Barcelona. Es un lloc assolellat, amb parterres geometrics, pergoles i terrasses, des d'on es pot contemplar la muntanya enjardinada i la ciutat.
Pujant pel passeig de Santa Madrona topem de front amb una gran escalinata imperial de pedra que s'enfila a banda i banda d'un mur. Es l'acces principal als Jardins del Teatre Grec. Des del passeig ja es poden veure alguns elements importants d'aquests jardins: la pergola, l'antic pavello i les tanques vegetals retallades en pendent darrere les quals s'eleven grans arbres.
El mirador i la pergola
Un cop hem pujat el primer tram d'escales, si tirem cap a l'esquerra un cami delimitat per la reixa de ferro forjat que tanca els jardins i un talus ple de vegetacio ens condueix fins a una terrassa que fa de mirador.
Aquest es un bon lloc per seure al sol i contemplar una excepcional vista de Barcelona. Al davant, Collserola; mes enlla, el Tibidabo, i a la dreta, la ciutat que baixa cap al mar, els contraforts de la serralada Litoral i el Montseny al fons. Just a sota del mirador s'esten la Ciutat del Teatre.
A l'esquerra del mirador hi ha un dels extrems de la pergola, que creua els jardins dividida en dos grans trams a banda i banda de l'escalinata. Aqui les enfiladisses son les protagonistes, i es un altre bon lloc per estar-s'hi i contemplar els jardins i Barcelona, si el que volem es ombra.
Tarongers i aromatiques
Si en entrar pugem un segon tram d'escales i anem cap a la dreta, trobarem una terrassa en una cota lleugerament inferior a la del mirador i amb un dels trams de la pergola a sobre. Es un espai rectangular, forca allargat, enjardinat amb parterres geometrics plens d'aromatiques i amb tarongers amargs a tocar de la balustrada que mira cap al passeig de Santa Madrona.
Des d'aquesta terrassa tambe es pot contemplar la ciutat, i a l'extrem oposat a les escales per on hi hem arribat hi ha un dels accessos que comuniquen els Jardins del Teatre Grec amb els Jardins Laribal.
La gran terrassa amb l'amfiteatre
Una excepcional aportacio de terres sobreposades per anivellar el fort pendent d'una antiga pedrera va permetre crear la gran terrassa que hi ha a la part superior dels jardins. S'hi arriba pujant el darrer tram d'escales, i el primer que destaca en arribar-hi es un enorme pi pinyer a la dreta de l'espai d'acces.
Aquest es un lloc de passeig i d'estada, que fa les funcions de foyer quan hi ha representacions del Festival Grec. A l'altre extrem de l'espai es recupera el desnivell que tenia el terreny, i el pendent queda ocupat per la graderia de l'amfiteatre, amb la paret de l'antiga pedrera com a telo de fons.
Molt assolellada, l'esplanada es plena de parterres geometrics que formen un mosaic amb diferents varietats de roses. Els que hi ha a tocar de la pergola son rectangulars i molt ombrejats. Mes enlla n'hi ha un segon grup alineat en doble filera, amb un petit estany quadrat que els encapcala i que s'omple amb l'aigua d'un canalet alimentat des d'una cota mes alta. Els que estan mes a prop de l'amfiteatre, molt mes nombrosos, estan ordenats resseguint la seva corba. Hi ha un estanyol diminut i circular, voltat de testos i amb un petit brollador al mig.
Tot es ple de caminois que formen eixos per passejar entre els parterres sense anar ben be enlloc, o accedir a l'amfiteatre per visitar-lo o assistir a una representacio. Quan hi ha funcio, abans que comenci i en els entreactes es el lloc on estirar les cames tot conversant amb els que ens acompanyin o be prendre un refresc. Com en el foyer d'un teatre. Quelcom especialment agradable en les nits d'estiu.
El pavello
A sobre de la terrassa, a l'esquerra, hi ha un espai mes elevat presidit per un pavello que acull un restaurant durant la temporada de teatre. Al davant de l'edifici hi ha una terrasseta rectangular amb un estany que alimenta el que hi ha mes avall, a la terrassa gran. Es un excel·lent lloc per veure el conjunt dels parterres.
En aquest mateix nivell hi ha una altra pergola, molt mes petita que la que creua els jardins, amb un ample banc semicircular d'obra encastat al mig de la paret. Aquest es un lloc d'estada, ideal per fer-hi tertulia.
Vegetacio
Els del Teatre Grec son jardins molt geometritzats, amb especies que n'estructuren la distribucio. A la gran terrassa superior hi destaquen els freixes (Fraxinus berlandierana), que delimiten l'extrem mes proper als veins Jardins Laribal, i els xiprers (Cupressus sempervirens), alguns de gran alcaria, retallats en forma d'agulla i que, distribuits per l'esplanada, marquen espais i defineixen camins.
Un gran semicercle d'espesses i altes alzines (Quercus ilex), amb la capcada retallada en forma de cilindre, envolta la part superior de l'amfiChortons of the Way to Alchi, Ladakh, Jammu & Kashmir, India - 29.08.09
Chortons of the Way to Alchi, Ladakh, Jammu & Kashmir, India - 29.08.09

Camera Model Name: Canon EOS 400D DIGITAL
Lens: EF-S18-55mm f/3.5-5.6
Tv (Shutter Speed): 1/500
Av (Aperture Value): 18.0
Metering Modes: Evaluative Metering
ISO Speed: 100
Focal Length: 33.0 mm
Flash: Off

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DAY 10: Over night halt – ALCHI

Distance & Time: Shey – Alchi by car - 80 km / 3 hrs
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Though stop at Pathar Sahib Guruduwara (a Sikh shrine) and Magnetic Hill was on the itinerary, was not too keen on either.

Most religious places in India are often too dirty and crowded, both works equally as a put off factor. A negative feedback from a Flickr friend's recent visit to Magnetic Hill caused the enthusiasm to damper.

In Sarchu had caught a glimpse of underlying firmness in my travel companion, once again it resurfaces. Ankur halts the car at the guruduwara parking and offers the choice of staying behind or accompanying (him). Like a sulking brat (which I'm sometimes) quietly get down ready to follow after covering my head with a scarf (everybody needs to do so before entering any Sikh shrine).

The prop is harsh, arid, devoid of vegetation and breathtakingly beautiful. Inside it is surprisingly clean and quite; Indian Army maintains the place.

We take off our shoes (this too is mandatory while entering any Sikh shrine) and place them on the rack, wash hands in the basin, dip feet in the tiny rectangular pool of water about 20.32 cm in height, dry them on a fluffy mat and step on the carpet leading to the chapel.

Follow Ankur's example and sit down on the knees next to him with folded palms. What follows is a crazy uncontrolled moment, there is a huge lump in the throat and then silly fat drops of tears spills over! So glad of the semi darkness inside, so glad that there is none other than two of us present here at the moment, so glad that the over sized sun shades covers a large part of the face, so glad Ankur's eyes are closed in prayers!

Quickly get up and move on to the adjoining chamber. There is a medium sized boulder with a footprint like impression on it and at its base a photo of Guru Nanak, the founding father of the Sikh faith.

Both of us quietly slide in the car. Few meters away is the Magnetic Hill, it is said to be the only place in India with magnetic properties. Switch off the ignition keys for a demonstration of the magnetic effects and inquires if I would like a shot of the hillscape. Still embarrassed with the sudden out burst minutes ago, mumble "While we return by this route maybe?"

"Do you know the legend of Pathar Sahib?" My response is a negative shake of head. He narrates that when Babaji (Guru Nanak) was passing through the region of Ladakh, was in deep meditation one day (in the place of our visit). A demon rolled a stone (which we saw inside) to kill him; instead his foot got stuck (in the stone). He begged Babaji for forgiveness and was freed but the impression remained. The shrine was built in the year 1517 to commemorate the Ladakh visit of Baba Sahib. It is said during the construction of the highway the boulder was discovered.

In a small voice tell him, 'I'm so glad you insisted on that break in Pathar Sahib, it is a beautiful place and really liked it very much. This is my first time inside a Sikh shrine, it was an overwhelming experience (literally)!" He replies with his slightly lopside smile.

Soon we pass by the village of Nimbu with its endless cultivated fields and ancient giant crumbling stupas.

Stupa also known as chortan in Tibet, is a large monument usually with a square base, dome on top and a pointed spire above. The spire represents the level towards enlightment. A stupa might host remains of a revered lama or teacher, called reliquary stupas, as they contain the ‘relics’ or bones. Sometimes even precious items, used by the deceased. Walking round a stupa in a clockwise direction is thought to bring great merit.


rectangular sun shadeRelated topics:

wide bamboo shades

gazebo canopy replacements

lighting glass shade

plantation blinds and shutters

jamaica canopy tours

discount hunting blinds

painting aluminum shutterscategory : Unclassified comment : 10 track back : 0

Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2017/03/26 22:35 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2017/03/27 02:49 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2017/04/21 19:45 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2017/05/05 09:52 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2017/05/07 16:53 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2017/07/26 15:54 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2018/03/21 12:43 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2018/06/01 14:59 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2018/06/04 19:53 | URL | edit posted by
Comment is pending approval.
Comment is pending blog author's approval.
2018/06/12 02:07 | URL | edit posted by

 

trackback URL
http://autosunshadescw.blog.fc2.com/tb.php/6-ac914c8c
trackback